Wonen in Hof van Charbon

In het centrum van Nieuw-Vennep komen 18 nieuwe woningen.

  • twee 2-onder-1-kapwoningen aan de Dorpstraat
  • vier 2-onder-1-kapwoningen aan de Venneperweg
  • twaalf eengezinswoningen aan een hofje op het binnenterrein

Hof van Charbon

Schrijf u nu in als geïnteresseerde en ontvang als eerste bericht zodra de verkoopdocumenten beschikbaar zijn!

Alles dichtbij

Dicht bij de gezelligheid van het dorp, goed bereikbaar en met ruim voldoende parkeren dichtbij uw woning

Moderne woningen

Geniet van ruime woonruimtes, moderne voorzieningen en een stijlvolle architectuur die perfect past bij de dynamiek van Nieuw-Vennep.

Lage energielasten

De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd en gasloos. Dankzij duurzame technieken geniet u ook nog eens maximaal van het comfort van vloerverwarming.

Ruim opgezet, veel groen, gevarieerd in woningaanbod en gelegen in het centrum van Nieuw-Vennep

Waar komt de naam vandaan?

Historie Kolen van Kulk

In april 1943 heeft Jan Kulk sr. de kolenhandel met bedrijfswoning aan de Venneperweg 533 overgenomen en daar is toen de kolenhandel van Kulk gestart. De nieuwbakken kolenman behaalde alsnog zijn middenstandsdiploma en een brandstoffendiploma. De studie ging niet van leien dakje. ‘Het studeren na zware arbeid in de avonduren was heel moeilijk. Ik studeerde vaak met mijn voeten in een teil koud water om van vermoeidheid niet in slaap te vallen’. De brandstoffen arriveerden per spoor in Hillegom en de kolen werden per vrachtauto vervoerd naar de Venneperweg. Vandaar gingen de kolen in zakken naar de klanten in Nieuw-Vennep en soms naar verre omstreken.

In 1960 werd een enorme loods van 1.100 m2 gebouwd waar negenhonderd ton kolen droog opgeslagen konden worden. Dit is de huidige showroom/loods achter de Venneperweg waar nu tijdelijk auto’s zijn gestald. Vervolgens werd een opzak-machine aangeschaft die de kolen opschepte, zeefde en afmat per halve hectoliter. De familie Kulk, waarin inmiddels zoon Wim Kulk vanaf zijn 15e jaar ook werkzaam was in het bedrijf leverde verschillende materialen, zoals eierkolen, cokes, briketten en antraciet. Vetkool werd speciaal gebruikt door smeden, omdat deze kolen langer heet bleven. Cokes was het goedkoopste en werden gekocht door particulieren.

In de zomermaanden was er niet veel werk en in de woningen werden dan de kachels buiten gezet om meer woonruimte te krijgen. De familie Kulk verkocht de kolen in de zomermaanden met korting. De komst van aardgas in 1965 verdrong het gebruik van kolen. Dat was voor het kolenbedrijf van Kulk een regelrechte ramp. Kulk besloot over te gaan op benzine en in september 1967 werden er twee witte pompen geplaatst aan de Venneperweg. Jan junior was veertien toen hij al hielp in het bedrijf. Na zijn opleiding trad hij toe tot firma Kulk & Zonen en bouwde hij jarenlang lpg in auto’s. Later verrees in 1977 een tweede pompstation aan de Zuiderdreef. En zo breidde firma Kulk & Zonen het imperium uit en moderniseerde de pompstations met verkoop van brood en verse groenten en ontstond er ook een verkooppunt van Albert Heijn aan de Zuiderdreef. Inmiddels zijn beide pompstations verkocht en rest nog enige bedrijfsruimten en woningen op de locatie aan de Venneperweg en de Dorpstraat in Nieuw-Vennep. Jan Kulk junior vindt het nu tijd dat er een mooi woningbouwhof gaat verrijzen en heeft besloten de locatie te verkopen en laat aan MEER Vastgoed de ontwikkeling van 18 grondgevonden woningen over.  De verrommeling kan worden vervangen door 18 mooie duurzame woningen zonder kolen en aardgas verbruik, waar hopelijk Nieuw-Vennepers een gelukkig bestaan kunnen opbouwen in het hart van Nieuw-Vennep. En is voor Kulk & Zonen de cirkel rond.

Kolen van Kulk Nieuw Vennep Hof van Charbon

Woningen

Woningaanbod in het Hof van Charbon

Alle woningen

Planning

Project prognose

Planning